Фото без опису9 лютого 2022 року експерти ГО "Центр Доброчин" зустрілись з депутатами, старостами, представникам громадськості та обговорили проект Статуту Ріпкинської територіальної громади.

Експерти пояснили, що Статут має бути простим, доступним та логічно структурованим. Кожна громада унікальна і кожна потребує комплексного підходу у пошуку дієвих інструментів взаємодії, які б «підійшли» громаді.

Статут має стати документом, який визначає правила взаємодії та комунікації.

Напрацьовувати базовий документ, який визначає правила взаємодії влади та громади – Статут територіальної громади, необхідно спільно з громадянами. Члени територіальної громади повинні мати можливість впливати на процеси прийняття рішень через використання таких інструментів, як для прикладу загальні збори, громадські слухання, місцеві ініціатив та ін.

Збір пропозицій буде здійснюватись до 28 лютого 2022 року включно.

Пропозиції подаються в письмовій формі, надсилаються електронною поштою на офіційну електронну адресу Ріпкинської селищної ради: r.s-rada@ukr.net чи поштову адресу: вул. Святомиколаївська, буд. 85, смт Ріпки, Чернігівський р-н, Чернігівська обл., 15000.

До розгляду будуть прийняті пропозиції, які оформленні та подані в порядку визначеному ЗУ «Про звернення громадян».

Ознайомитись з текстом проекту Статуту Ріпкинської селищної ради можна на сайті селищної ради в розділі «Обговорення з громадськістю».

 

 

Фото без опису