Фото без опису

УКРАЇНА

РІПКИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Чернігівського району Чернігівської області

 

Виконавчий комітет

 

   РІШЕННЯ

 

 17 січня 2024 року                                                                                  6

 

Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Ріпкинської селищної територіальної громади

 

 

З метою ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану та їх наслідків, у зв’язку з продовженням військовою агресії російської федерації проти України, задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, враховуючи вимоги указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), відповідно до статті 22 Закону України «Про зайнятість населення», статей 3, 4, 8, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 753 (далі – Порядок), листа військового командування в/ч А7330 від 12 січня 2024 року № 141, виконавчий комітет Ріпкинської селищної ради спільно з військовим командуванням військової частини А7330,

ВИРІШИВ:

1. Запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Ріпкинської селищної територіальної громади (далі – суспільно корисні роботи).

2. Залучити до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених.

3. Затвердити перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території  Ріпкинської територіальної громади, згідно з додатком 1.

4. Затвердити перелік замовників (підприємства, установи, організації) суспільно корисних робіт та визначити межі територій, транспортні маршрути та об’єкти, де планується виконання зазначених робіт, строк виконання, орієнтовну чисельність осіб, критерії їх відбору, місце і час збору та посадових осіб, які відповідають за інформування, оповіщення та збір працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт відповідно до Порядку, згідно з додатком 2.

5. Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними та незайнятими внутрішньо переміщеними особами працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі - Фонд) в межах коштів, передбачених у бюджеті Фонду на відповідні цілі відповідно до Порядку.

6. Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості з керівниками замовників (підприємств, установ, організацій) укласти договір про організацію та фінансування суспільно корисних робіт.

7. З кожною особою, залученою до суспільно корисних робіт, укласти строковий трудовий договір.

8. Довести дане рішення до відома населення через засоби масової інформації шляхом оприлюднення на офіційному вебсайті Ріпкинської селищної  ради відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

9. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Ріпкинської селищної ради від 22 листопада 2023 року № 475 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Ріпкинської селищної територіальної громади».

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря селищної ради Литвинюк Л.М.

 

 

 

Селищний голова                                                                 Сергій ГАРУС           

  

 

 

 

 

 

УЗГОДЖЕНО

 

Начальник Чернігівської районної військової адміністрації

 

______________ Андрій ПОПИК

 

   Командир в/ч А 7330

 

 

  ______________ Андрій СІКАЛОВ

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Ріпкинської селищної ради

від 17 січня 2024 № 6

               

 

Перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах

воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи

на території Ріпкинської селищної територіальної громади

                                                                     

 

1. Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності.

2. Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.

3. Ремонт і будівництво житлових приміщень.

4. Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.

5. Прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, зупинок, вирубка чагарників уздовж доріг.

6. Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

7. Виконання робіт з прибирання місць поховання, недоглянутих могил та виконання інших робіт на кладовищах.

8. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

9. Вантажно-розвантажувальні роботи.

10. Роботи з фасування гуманітарної допомоги.

11. Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру, зокрема у «Пунктах незламності».

12. Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

13. Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.

14. Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.

15. Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння).

16. Заготівля дров для опалювального сезону.

17. Благоустрій прикордонних населених пунктів.

18. Догляд за пораненими військовослужбовцями та їх супровід.

19. Роботи, пов’язані з допомогою сім’ям військовослужбовців та учасників бойових дій, в тому числі загиблих.

20. Інформування населення про порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, робота з документацією.

21. Роботи по виготовленню попереджувальних знаків, захисних стрічок для огородження небезпечних місць.

22. Виконання робіт для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань і сил цивільного захисту: облаштування та укріплення блок-постів, вирубка дерев для формування окопів, плетіння маскувальних сіток, надання допомоги у приготуванні їжі, виготовлення окопних свічок, ремонт та пошив одягу.