Фото без описуУ Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн (50 млн євро).

Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через Державний аграрний реєстр.

Так, з 5 вересня фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, що зареєстровані в Державному аграрному реєстрі, можуть подавати заявку на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (але не більше 372 тис. грн), або на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача (але не більше 530 тис. грн.) відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції".

Крім того, звертаємо увагу, що зареєструватися в Державному аграрному реєстрі та подати заявку можуть фізичні особи, які мають у власності від одного до ста двадцяти гектарів оброблювальних земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.