Будь-який українець, який має бізнес або ж нереалізовані ідеї та тверді наміри започаткувати або продовжувати власну справу, може розраховувати на підтримку держави в межах грантової програми «єРобота».

Обов'язковою умовою є створення робочих місць. Саме від їхньої кількості залежить сума фінансової підтримки: у разі створення одного робочого місця – від 50 до 150 тис. грн., двох і більше робочих місць – до 250 тис. грн.

За грантові кошти можна буде придбати обладнання, закупити ліцензійне програмне забезпечення, тварин, сировину та матеріали, товари та послуги, пов’язані з виробництвом продукції, в тому числі послуги маркетингу та реклами, оплатити оренду тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, передусім за працевлаштованих осіб.

 

Для участі в програмі необхідно подати на порталі Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu такі документи:

  • заяву на отримання мікрогранту;
  • бізнес-план щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу.

 Процедура прийняття рішення досить проста.  Перш за все експерти «Ощадбанку» проведуть оцінку ділової репутації заявника. У разі позитивної оцінки, обласний центр зайнятості розглядає його бізнес-план та проводить з ним онлайн-співбесіду. Остаточне рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій ухвалює Державний центр зайнятості.

На Чернігівщині станом на 15 вересня поточного року через портал «Дія» подано 275 заяв на отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу. Отож, в області можуть з’явитися виробництво пелет, бетону, меблів, екологічних товарів для дітей, дому та домашніх тварин тощо.

Умови надання мікрогранту – за посиланням: https://bit.ly/3ohSjqA

Про найбільш поширені помилки при поданні документів читайте тут: https://is.gd/355RID

Отримати консультацію щодо мікрогрантів можна за тел. (0462)44-90-29 або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Крім того, щочетверга в онлайн-режимі Чернігівський обласний центр зайнятості проводить вебінари з цієї тематики. Детальніше читайте за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/.../do-uvagy-bazhayuchyh-otrymaty...

 

Пресслужба Чернігівського обласного центру зайнятості, т.678-675