Фото без описуПрактичне заняття з тактичної медицини для жителів громади провели експерти ГО «Центр Доброчин» спільно з військовослужбовцями ОК “Північ” ЗСУ.

 Під час занять учасники дізнались про протоколи MARCH та частково TCCC і вчились діяти згідно наступного алгоритму: усунення критичних кровотеч, перевірка дихальних шляхів, огляд на пневмоторакс, тампонування ран та контроль за пораненим.

В умовах воєнного стану варто бути готовим до всього, навіть якщо ви цивільна особа. Вчасне надання першої і долікарської медичної допомоги зберігає життя поранених. Адже основні причини смерті 80 – 90% поранених, це велика втрата крові та больовий шок.

Проект "Підвищення стійкості та безпеки звільнених територіальних громад Чернігівської області" реалізується ГО "Центр Доброчин" через регрантингову схему підтримки Форуму громадянського суспільства в регіоні. В рамках цієї регрантиногової схеми ФГС СхП підтримує проекти своїх членів, які сприяють досягненню місії та цілей Форуму.

Гранти доступні для громадських організацій з країн Східного партнерства та ЄС. Ключові сфери підтримки: демократія, права людини, економічна інтеграція, довкілля й енергетика.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису