Фото без описуЗ 1 листопада 2022 року посвідчення батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї видаватимуться відділом культури, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської селищної ради. За оформленням документу звертатися  в кабінет № 109 приміщення Ріпкинської селищної ради.

Додатково повідомляємо, що згідно Закону України від 16.06.2011 р. № 3525-VI «Про охорону дитинства» багатодітною є сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває в зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує  трьох і більше дітей, у тому числі  кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома  і більше дітьми і самостійно їх виховує. До складу багатодітних сімей включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж досягнення ними 23 років.

Посвідчення видаються за зверненням одному з батьків відповідно до місця реєстрації протягом десяти робочих днів після подання відповідних документів.

В зв’язку з введенням на території України воєнного стану заяву про продовження строку дії посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї можна подавати до структурного підрозділу, що видає посвідчення, за місцем фактичного перебування.

За довідками щодо отримання посвідчень батьків та дитини  з багатодітної сім’ї та продовження їх терміну можна звертатися за телефонами (04641) 2 16 45 або 0937063544.