6700 гривень щомісяця за працевлаштування внутрішніх переселенців. На таку компенсацію може розраховувати роботодавець у разі працевлаштування ВПО. З початку дії цієї програми (квітень 2022 року) нею скористалися 84 роботодавців області, які працевлаштували 192 внутрішньо переміщених людей.

Програма діє на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування. Тривалість компенсації - 2 місяці.

Для отримання компенсації роботодавцю потрібно подати заяву до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, розташованого за місцем знаходження роботодавця.

Це можна зробити:

- в електронній формі - через портал Дія https://is.gd/xNWp5W ;

- в паперовій формі – особисто під час відвідування центру зайнятості або на адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості.

До заяви обов’язково додається пакет документів:

- копія наказу про працевлаштування особи;

- відомості про працівників, які є застрахованими особами (ПІП, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта);

- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Увага! Подати заяву на компенсацію необхідно не раніше, ніж через 5 календарних днів після працевлаштування працівника з числа переселенців.

З питань отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО звертайтеся за телефоном (0462)77-90-25 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості