Фото без описуТренінг “Алгоритм дій при воєнних загрозах” у Ріпкинській територіальній громаді провела громадська організація “Агенція міських ініціатив”. На треніннг завітали Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, старости сіл громади, освітяни, поліцейські, рятувальники, активні мешканці.

Виконавча директорка громадської організації “Агенція міських ініціатив” Тетяна Романова підкреслила, що більшість територіальних громад якраз створюють такі алгоритми дій, або вже створили.

“З міркувань безпеки цей план може не бути публічним. Або бути частково публічним. Тож, якщо мешканці громади про нього не знають, це не означає, що його не існує. Утім, алгоритм дій при воєнних загрозах має розробити не лише керівництво органу місцевого самоврядування, а й кожна родина у цій громаді, — додає Tetiana Romanova. — Чи знаєте ви, наприклад, як будете проводити евакуацію? Де зберігаються ваші документи? Чи маєте достатній запас їжі та води?”.

Тренер Павло Давиденко розповів про різновиди загроз та їх вплив на цивільне населення. Він на прикладах пояснив, як формуються та зберігаються матеріальні, енергетичні, інформаційно-комунікаційні та людські ресурси.

ГО “АМІ” організовує такі тренінги у шести територіальних громадах, що значно постраждали унаслідок воєнних дій. Це Куликівська, Сновська, Городнянська, Тупичівська, Семенівська, Ріпкинська громади Чернігівської області.

Цей проєкт створено громадською організацією “Агенція міських ініціатив” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст статті не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства

Isar Ednannia