Фото без описуНа території Замглайського старостинського округу, який налічує 1 966 жителів і жительок, відсутня поліцейська станція. Це ускладнює своєчасне вирішення питань правопорядку, реагування на заяви та виклики (ситуації, що потребують негайного реагування поліцейського, розглядаються після надходження заяви на 102).

Відкриття поліцейської станції в Замглайському старостаті дасть змогу зменшити час реагування на звернення та повідомлення громадян, підвищить рівень безпеки та довіри до працівників поліції і, як наслідок, призведе до зменшення рівня злочинності, випадків домашнього насильства, повторного вчинення правопорушень/злочинів і кількості дорожньо-транспортних пригод.

За ініціативи місцевої громадської організації за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», в смт Замглай Ріпкинської ОТГ створюють поліцейську станцію, де працюватиме офіцер громади.

ЄС і ПРООН закупили будівельні матеріали, меблі та обладнання. Водночас ремонт відбувався за рахунок і силами Ріпкинської громади, а ГУНП України в Чернігівській області забезпечить працівником, який пройде навчання на поліцейського офіцера громади.

Цей проєкт – ще один важливий крок до реформи національної поліції, направлений на безпеку та захист населення. Мета проєкту полягає в тому, щоб офіцер поліції постійно знаходився поряд із жителями своєї територіальної громади, плідно співпрацював та орієнтувався на їхні потреби.

Зараз реалізація проєкту на території Замглайського старостинського округу виходить на завершальну стадію. Чекаємо на поставки обладнання та якнайскоріше відкриття поліцейської станції.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису