Фото без описуУ Ріпкинській громаді розпочалась активна фаза реалізації проєкту «З теплом у серці до серця», який виконує ГО «Київський інститут стратегічного аналізу і реформ «КІСАР» у межах програми CLEAR.

20 та 21 червня в Ріпкинські дитячі садочки «Колосок» та «Веселка» завітали тренерки із проведенням заходів із психосоціальної підтримки дітей у форматі «ігротерапії». Із малечею у ігровій та доступній формі говорили про емоції та їх важливість у нашому житті. Завдяки ведмедику Тедді дітям було комфортніше розповідати про свій стан та переживання, а після перегляду мультфільму «Сезам» - вдалось краще розібратись із складними емоціями, які час від часу турбують кожного з нас.

«Ведмедик Тедді» є частиною авторського навчального курсу «Система роботи психолога з дитячим травматичним стресом – модель копінг-стратегій «Подолання іграшкою» (В.Назаревич). Протягом чотирьох місяців практичні психологи нашої громади опанують цю методику в рамках реалізації даного проєкту. А мультфільми «Сезам» є частиною матеріалів організації Sesame Workshop (Майстерня Сезам), які були розроблені спеціально для підтримки українських дітей та їх сімей.

 

Дякуємо Ганні Лободі, Інні Мажузі, ГО «Кісар» (@ngo.kisar) та програмі CLEAR (@programclear) за можливість використовувати нові методики і  допомагати нашим дітям опановувати свої емоції під час різних життєвих ситуацій. Зараз, коли в усіх нас багато стресу та переживань, дуже важливо вміти розуміти свій стан та отримувати позитивні емоції. Тому такі заходи будуть проводитись ще в інших населених пунктах громади.

 

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) – це програма реагування на гуманітарні потреби в Україні, яку впроваджує Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансує Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s BHA). ГО «КІСАР» є партнерською організацією Global Communities, яка реалізує завдання програми CLEAR на території Ріпкинської громади.

#Програма_CLEAR, #КІСАР

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису