Фото без описуПостійне перебування у стресі негативно впливає як на саму людину, так і її найближче оточення – дітей, сім’ю, близьких та навіть робочу атмосферу. Надмірна тривожність, емоційне виснаження і страх все частіше проявляються в нашому житті і негативно впливають на наш емоційний та фізичний стан. Тому для збереження свого здоров’я і здоров’я своїх близьких важливо опановувати нові життєві навички – саморегуляції та подолання стресу.

Саме цим питанням було присвячено зустрічі із педагогами та працівниками селищної ради, які відбулись 20 і 21 червня в Ріпках у рамках реалізації проєкту «З теплом у серці до серця», який виконує ГО «Київський інститут стратегічного аналізу і реформ «КІСАР» у межах програми CLEAR.

Під час зустрічей учасники вчились різним дихальним практикам, практикам самонаказу, самосхваленню і вправам по зняття напруги в тілі –  тим простим і дієвим вправам, які  можна робити самостійно, щоб стабілізувати свій стан і мати сили допомагати іншим.

Дякуємо Ганні Колесник, Інні Каюк, ГО «Кісар» (@ngo.kisar) та програмі CLEAR (@programclear) за можливість опановувати нові практикі. Допомагати собі та своїм близьким бути сильнішими й стійкішими під час різних життєвих негараздів.

Ці зустрічі є частиною п’ятимісячного авторського навчального курсу «Емоційна компетентність в умовах війни: розвиток саморегуляції» (В. Назаревич), тому ми будемо продовжувати таку діяльність і надалі.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) – це програма реагування на гуманітарні потреби в Україні, яку впроваджує Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансує Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s BHA). ГО «КІСАР» є партнерською організацією Global Communities, яка реалізує завдання програми CLEAR на території Ріпкинської громади.

#Програма_CLEAR, #КІСАР

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису