Фото без опису10 та 11 липня у Ріпкинській селищній громаді на базі  ДНЗ “Веселка” та Ріпкинського ліцею імені Софії Русової  пройшли гуманітарні тренінги для дітей «Терапевтична іграшка: «Teddy Bear Therapy». Ці заходи продовжують реалізовуватися в рамках проєкту «З теплом у серці до серця», який виконує ГО «Київський інститут стратегічного аналізу і реформ «КІСАР» у межах програми CLEAR.

Teddy bear - терапия, це одна із новітніх методик роботи з людьми, яка вже дуже гарно себе зарекомендувала і показала дуже круті результати у рамках клінічної, військової та онко-психології. Саме тому, що ця терапія вже має гарні перевірені результати, вона впроваджується на території нашої громади та  допомагає дітям впоратися із негативними емоціями та легше переживати важкі обставини.

Всі ми розуміємо, що сьогодні діти живуть у неможливих обставинах. Вони не мають чуть вибухи, не мають переживати постійний страх за своє життя та життя близьких. Саме тому робота дитячих психологів та педагогів особливо важлива, задля допомоги дітям та їх батькам пережити стресові й травматичні події.

Під час заходів діти багато говорили про емоції, робили вправи,  дивилися навчальні мультфільми, та обговорювали побачене і почуте, ділилися думками.  Особливо захопилися малюванням під час виконання  арт-терапевтичної вправи “Розфарбуй будиночок для ведмедика, де б йому було добре”.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) – це програма реагування на гуманітарні потреби в Україні, яку впроваджує Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансує Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s BHA). ГО «КІСАР» є партнерською організацією Global Communities, яка реалізує завдання програми CLEAR на території Ріпкинської селищної громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису