Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

Розкидач органічних добрив МВУ(РУМ)-6 або еквівалент (код згідно ЄЗС ДК 021:2015: 34220000-5  Причепи, напівпричепи та пересувні контейнери)

 

1.Найменування замовника: Ріпкинська селищна рада (далі – Замовник)

1.1.Місцезнаходження  замовника: 15000, Україна, Чернігівська обл., Чернігівський район, смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 85

1.2. Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань: 04412583

1.3.Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Розкидач органічних добрив МВУ(РУМ)-6 або еквівалент (код згідно ЄЗС ДК 021:2015: 34220000-5  Причепи, напівпричепи та пересувні контейнери).

3. Кількість товарів, обсяг робіт або послуг: 1 од.

3.1. Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 15000, Україна, Чернігівська область, Чернігівський район, смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 85.

4. Розміру бюджетного призначення, очікувана вартість предмета закупівлі: 350000,00 грн. (триста п’ятдесят  тисяч гривень 00 коп.)

Обґрунтування - Необхідність закупівлі розкидача органічних добрив МВУ(РУМ)-6 або еквівалента пов’язана з виконанням функцій, покладених на органи місцевого самоврядування, зокрема в частині благоустрою населених пунктів Ріпкинської територіальної громади, так як широко застосовується для розкидання піску та солі на дорожніх покриттях узимку, оскільки цю роботу наразі виконують працівники вручну. Закупівля розкидача органічних добрив з певними технічними і якісними характеристиками обґрунтована наявними потребами замовника. Тому, для дотримання принципів Закону, а саме максимальної економії та ефективності, замовник прийняв рішення провести закупівлю розкидача органічних добрив МВУ(РУМ)-6 або еквівалента з певними технічними і якісними характеристиками

5. Строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг: до 31.08.2024 р.

                    6. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-07-23-002015-a

   7. Вид закупівлі: відкриті торги з особливостями

Джерело фінансування: кошти місцевого бюджету

 

Технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі:

Розкидувач мінеральних добрив (код згідно ЄЗС ДК 021:2015: 34910000-9 - Гужові чи ручні вози, інші транспортні засоби з немеханічним приводом, багажні вози та різні запасні частини)

Розкидач органічних добрив повинен мати сертифікат якості або відповідності, бути новим, технічно справним, готовим до експлуатації, комплектуючі та матеріали – такі, що не були в експлуатації, відповідати екологічним нормам.

Рік виготовлення – не раніше 2022 року.

Якість Товару, що поставляється, повинна відповідати діючим ДСТУ, ГОСТ, технічним умовам виробника, а також має засвідчуватись документом підтверджуючим якість Товару, а саме: сертифікат якості або відповідності, або декларація відповідності, та/або паспорт виробника, або гарантійний лист про надання сертифікату відповідності при поставці Товару, а також інші документи, що засвідчують якість Товару. Якщо Товар не підлягає сертифікації, надається копія довідки про те, що дана продукція не підлягає обов’язковій сертифікації в Україні.

Гарантія на розкидач органічних добрив повинна бути надана на строк не менше ніж 24 місяців від дати поставки товару. Постачальник забезпечує здійснення технічного нагляду, гарантійного та сервісного обслуговування техніки протягом гарантійного терміну експлуатації.

Вимоги щодо локалізації

Ступінь локалізації виробництва – це показник місцевої складової у питомій вазі вартості сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей, складових частин і комплектуючих виробів, робіт, послуг та інших складових вітчизняного виробництва у собівартості товару, що є предметом закупівлі.

У разі, якщо предмет закупівлі або його складові відповідно до підпункту 1 пункту 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» входить до товарів, визначених підпунктом 2 цього пункту та якщо вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 200 000, 00 грн., Учасник надає лист, яким гарантує, що ступінь локалізації товару визначеного підпунктом 2 пункту 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону, що є предметом закупівлі або його складових дорівнює або перевищує 20 відсотків з посиланням на відповідний пункт Переліку, за яким відображається інформація про товар. Зокрема, особливості здійснення закупівель, визначені пунктом 61 розділу Х Закону, застосовуються до таких товарів: причепи, напівпричепи та пересувні контейнери, що є предметом цієї процедури закупівлі.

Ступінь локалізації виробництва визначається самостійно виробником товару, що є предметом закупівлі, та підтверджується Уповноваженим органом у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, за формулою: СЛ = (1 – (МВ+ІВ) / С) × 100%, де:

СЛ – ступінь локалізації виробництва;

МВ – митна вартість сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей, складових частин і комплектуючих виробів, робіт, послуг та інших складових, імпортованих на митну територію України виробником для виробництва товару, що є предметом закупівлі, гривень;

IВ – вартість імпортних сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей, складових частин і комплектуючих виробів, робіт, послуг та інших складових, придбаних окремо та/або у складі продукції для виробництва товару, що є предметом закупівлі, у постачальника – резидента України, без урахування податку на додану вартість, гривень;

С – собівартість товару, що є предметом закупівлі, гривень.

Вимога до підтвердження ступеня локалізації виробництва не застосовується до закупівель товарів, вартість яких дорівнює або перевищує суми, зазначені в Угоді про державні закупівлі, укладеній 15 квітня 1994 р. в м. Марракеші, із змінами, внесеними Протоколом про внесення змін до Угоди про державні закупівлі, вчиненим 30 березня 2012 р. в м. Женеві, а також положеннях про державні закупівлі інших міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, зокрема угодах про вільну торгівлю, в гривневому еквіваленті на дату закупівлі і країною походження яких є країни, з якими Україна уклала такі угоди, та країни, які є учасниками Угоди про державні закупівлі, до якої Україна приєдналася відповідно до Закону України “Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі”, що підтверджується сертифікатом про походження товару.

 

Учасник в складі своєї тендерної пропозиції повинен надати документальне підтвердження ступені локалізації, а саме:

довідку в довільній формі з посиланням на офіційний веб-сайт Уповноваженого органу з переліком товарів - із зазначенням найменування товару, назви виробника та ID товару (присвоєно електронною системою закупівель), що є предметом закупівлі, з підтвердженим ступенем локалізації виробництва не менше 20% у поточному році

або

документ про походження товару, що підтверджує походження товару, якщо країною походження такого товару (зокрема, якщо набуття замовником у власність таких товарів передбачається за результатом виконання робіт чи надання послуг) є країна, яка є стороною Угоди про державні закупівлі, укладеної 15 квітня 1994 р. в м. Марракеші, із змінами, внесеними Протоколом про внесення змін до Угоди про державні закупівлі, вчиненим 30 березня 2012 р. в м. Женеві, з якою Україна уклала інші міжнародні договори України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, що містять положення про державні закупівлі, у тому числі угоди про вільну торгівлю, або країна, яка є учасником Угоди про державні закупівлі, до якої Україна приєдналася відповідно до Закону України “Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі”. Для підтвердження, що постачання відповідного товару іноземного виробництва звільнене від необхідності підтвердження ступеня локалізації, Учасник надає лист в якому зазначає відповідну міжнародну угоду між Україною та країною походження товару, зазначає визначені в ній вартісні показники і зазначає, чому вимоги щодо локалізації не застосовуються до предмету закупівлі або його складових і гарантує надання сертифікату про походження товару під час укладання договору.

Постачальник забезпечує доставку товару до 31.08.2024 року за адресою: Чернігівська обл., смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 85. Вартість доставки повинна бути включена в тендерну пропозицію учасника.

ТЕХНІЧНІ  ХАРАКТЕРИСТИКИ  ТОВАРУ

№ з/п

Найменування показника

Технічні вимоги до товару встановлені Замовником

Технічні показники товару, які пропонує Учасник

(колонка заповнюється учасником) *

1

Стан

Новий

 

2

Тип

Причіпні

 

3

Маса, кг

не більше 2500

 

4

 

Транспортер і  тарілки

 

гальванізовані

 

 

5

Бункер

Біметал

(неіржавка сталь)

 

6

Висота, мм.

не більше 2500

 

7

Ширина, мм.

не більше 2500

 

8

Довжина, мм.

не більше 5500

 

9

Колія, мм

не більше 2500

 

10

Вантажність, тонн

не менше 6

 

11

Ширина позасіння добрив, м

не менше 15

 

12

Транспортна швидкість, км/год

не менше 25

 

13

Гарантія

не менше 24 міс

 

14

Рік виготовлення

не раніше 2022 року

 

При поставці товару Учасник-переможець разом з товаром надає:

- технічну документацію (Інструкцію по експлуатації), викладену  українською  мовою;

- документи, необхідні для реєстрації у відповідних реєстраційних органах;

- сертифікат відповідності;

- видаткову накладну;

- сервісну книжку (формуляр);

- акт приймання-передачі.