Фото без опису- Бо вдома чекають!

Такий діалог відбувся 27 серпня 2024 року в Ріпкинській громаді під час роботи над формуванням місцевої Програми підтримки ветеранів/-ок.

Діалогова зустріч «Створення/формування місцевих програм підтримки ветеранів»  розпочалась з ознайомлення з Програмою соцiальної пiдтримки Захисникiв i Захисниць України, членiв їх сiмей та осiб, якi постраждали вiд вiйськової агресії РФ на території Чернiгiвської областi, на 2024 – 2026 роки. Про пріоритетні напрямки діяльності Програми розповіла Оксана ПЕТРЕНКО, начальниця відділу з питань ветеранської політики Чернігівської ОДА.

Під час діалогової зустрічі учасники та учасниці обмінювались власним баченням напрямків діяльності місцевої Програми, глибоко усвідомлюючи потреби ветеранів та ветеранок, які повернуться в громаду. Під час обговорення порушили важливі питання необхідності якісних та доступних медичних послуг, транспортного забезпечення з урахуванням індивідуальних потреб осіб з інвалідністю, доступності адміністративних послуг та багато інших. Беззаперечною була думка щодо об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, комунальних установ і закладів, громадських об’єднань, які працюють у напрямку підтримки ветеранів та членів їх родин, а також підготовка фахівців, які б володіли навичками роботи з цією чутливою аудиторією.

Під час роботи над заходами для реалізації напрямків майбутньої Програми учасникам та учасницям вдалось побути і мрійниками, і реалістами, і критиками, перш ніж їх напрацювання були втілені на папері.

Робота над створенням Програми передбачає врахування ще багатьох аспектів, але всі напрацьовані матеріали будуть закладені в її основу, що стане запорукою підготовки громади до повернення Героїв.

_________________________________

Захід організовано в межах ініціативи «Ветеранські центри “Свої. Разом” в Іванівській та Ріпкинській громадах Чернігівської області», яку впроваджує ГО «Центр гуманістичних технологій “Ахалар”» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Німеччини.

Фото Іван ТЕРЕЩЕНКО

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису