Місцева влада спільно з поліцією наголошують, щодо складної ситуації в регіоні з захворюваністю на COVID-19.

За інформацією комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Здорова родина» Ріпкинської селищно ради за березень проведено 234 ПЛР-тестів, 113 позитивних.

 

 За вчорашню добу проведено 16 ПЛР-тестів, 12 позитивних.

Поліція проводить рейди по дотриманню карантинних обмежень. До складу груп, окрім поліції, входять представники Держпродспоживслужби, Ріпкинської селищної ради.

На сьогодні головне завдання – не покарати правопорушників, а не допустити колапсу медицини і сплеску захворюваності на COVID-19. Саме тому просимо жителів Ріпкинської громади максимально обмежити своє коло контактів. Це дасть змогу тим, хто захворів, пролікуватися у лікарні і не заразити коронавірусом інших. Нагадуємо кілька важливих правил, які допоможуть вберегти своє здоров’я:

1. Бути свідомими та зменшити соціальну активність.

2. Зберігати спокій і не панікувати.

3. Використовувати та розповсюджувати інформацію тільки з перевірених джерел.

4. Дбати про гігієну рук, приміщення, а також речей, якими найчастіше користуєтеся (наприклад, мобільного телефону та комп’ютера).

5. Уникати рукостискання та поцілунків при зустрічі з друзями, колегами, знайомими, сусідами тощо.

6. Носити захисні маски.

Утім, для порушників передбачено адміністративну відповідальність. На них поліцейські складатимуть протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від 17000 до 34000 гривень для фізичних осіб і від 34000 до 170000 гривень — для посадовців.

На громадян, які не реагуватимуть на зауваження поліцейських та відмовлятимуться вдягнути захисну маску в громадських місцях, правоохоронці складатимуть адміністративні постанови про стягнення штрафу в сумі від 170 до 255 гривень.