Фото без описуОднією з найгостріших проблем нашого суспільства була та є проблема наркоманії. Особливо болючою ця тема стає, коли заборонені до вжитку речовини потрапляють у руки дітей . З метою роз’яснення шкідливого впливу наркотичних та психотропних речовин на організм людини, страшних наслідків, до яких може привести вживання цих речовин, а також з метою профілактики вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, інспектором Чернігівського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області капітаном внутрішньої служби Коваль Катериною Віталіївною спільно зі старшим інспектором сектору ювінальної превенції відділу превенції Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області капітаном поліції Петройтіс Тетяною Володимирівною було проведено лекційне заняття з учнями 11-их класів Ріпкинського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Ріпкинської селищної ради.

В ході заняття учнів було ознайомлено з видами наркотичних речовин, принципами їх дії на організм людини та наслідкам, до яких призводить вживання тієї чи іншої речовини. Наглядний приклад пагубного впливу наркотичних речовин було наведено при здійсненні коментованого перегляду короткометражного фільму «Мрія», в котрому детально змальовано проблеми наркотичної залежності та наслідки, що настають за відсутності боротьби з нею.

Крім того, інспектор Чернігівського РС № 2 Коваль К. В. ознайомила учнів з правовими наслідками, котрі настають за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та видами покарань, котрі можуть бути застосовані до осіб, засуджених за вчинення таких злочинів.

Фото без опису