Фото без описуДень вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, що на Київщині, сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Зупинити активний викид радіоактивних речовин в атмосферу вдалося лише ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів, які врятували світ від серйозної катастрофи.

Сьогодні в приміщенні Ріпкинської бібліотеки для дорослих відбувся захід до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Голова громади Сергій Гарус подякував ліквідаторам за їх мужність, відвагу та побажав міцного здоров’я.

За мужність і відвагу, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на  Чорнобильській АЕС грамотою Ріпкинської селищної ради нагороджено:

         РОГОЗУ Володимира Костянтиновича – учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

         МОЙСЄЄНКА Миколу Івановича – учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису