Фото без описуЕлектронний кабінет особи з інвалідністю розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362) та постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 121 «Про затвердження Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності» (зі змінами).

Електронний кабінет особи з інвалідністю забезпечує зручний оперативний спосіб подачі пакету документів для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі - ТЗР) онлайн.

Електронний кабінет особи з інвалідністю забезпечує:

- доступ громадянам до електронного кабінету за кваліфікованим електронним підписом (далі- КЕП).

- особам, зареєстрованим в ЦБІ, можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріпленні сканованих копій документів та підписання КЕП.

- особам, які відсутні в ЦБІ, можливість подачі заявки на первинну реєстрацію в ЦБІ із заповненням стандартної форми реєстрації, прикріпленням сканованих копій необхідних документів та підписом документів КЕП.

- можливість надсилання особам з інвалідністю в електронний кабінет повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ТЗР та пакету документів.

- доступ до інтерактивного каталогу ТЗР з розширеними фільтрами, виробників ТЗР, надавачів соціальних послуг.

- можливість надсилання інформаційних повідомлень з ЦБІ на електронну скриньку при виникненні подій, про які необхідно повідомити особу з інвалідністю.

- проведення опитування осіб з інвалідністю щодо стану забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та оцінки якості наданих послуг.

 

Дорожня карта

щодо первинної реєстрації в Електронному кабінеті

особи з інвалідністю

 

Якщо особа з інвалідністю не зареєстрована в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - ЦБІ), то такій особі необхідно:

 

Крок 1.

Подати заяву про первинну реєстрацію в ЦБІ – пункт головного меню Електронного кабінету особи з інвалідністю «Заява про первинну реєстрацію в ЦБІ».

Портал централізованого банку осіб з інвалідністю:  https://ek-cbi.msp.gov.ua/

Сайт Міністерства соціальної політики:  https://www.msp.gov.ua/main/Eservices.html

Після реєстрації в ЦБІ процедури реєстрації в Електронному кабінеті особи з інвалідністю ЦБІ (далі – Електронний кабінет) максимально спрощена.

Для реєстрації у якості користувача Електронного кабінету особі з інвалідністю необхідно виконати наступне:

 

Крок 2.

Якщо у особи з інвалідністю є кваліфікований електронно-цифровий підпис (далі - КЕП), то така особа може виконати первинну реєстрацію в Електронному кабінеті самостійно, без необхідності особистого звернення до органів соціального захисту населення - посилання «Реєстрація» на головній сторінці електронного кабінету.

Якщо особа з інвалідністю не має КЕП, вона повинна особисто звернутися до відділення соціального захисту та подати заяву про реєстрацію в Електронному кабінеті особи з інвалідністю ЦБІ, за наслідком чого, особа з інвалідністю  отримує розписку про одержання коду авторизації.

Необхідно звернути увагу на те, що  цей код авторизації є секретним, тому його необхідно зберігати в таємниці до закінчення первинної реєстрації!

 

Крок 3.

Для завершення первинної реєстрації необхідно виконати наступні дії: зайти на головну сторінку Електронного кабінету та обрати пункт меню «Реєстрація на Порталі ЦБІ»; 

 

Крок 4.

 Заповнити реєстраційну форму – ввести логін, пароль, підтвердження паролю, електронну адресу та обрати вид реєстрації – без КЕП або з КЕП;

 

Крок 5.

А) При реєстрації без КЕП, особі з інвалідністю необхідно ввести код авторизації, який така особа отримала у відділенні соціального захисту. 

В цьому випадку необхідно звернути увагу на те, що реєстрація Електронному кабінеті ЦБІ за одним кодом авторизації здійснюється лише один раз!

Б) При реєстрації за КЕП, особі з інваліднстю необхідно заповнити дані КЕП (обрати АЦСК, файл підпису КЕП, ввести пароль до КЕП) та натиснути кнопку «Зареєструватися».

За результатами реєстрації на електронну адресу особи з інвалідністю надійде лист, який підтвердить факт її реєстрації в Електронному кабінеті особи з інвалідністю ЦБІ.

 

Крок 6.

Доступ до електронних послуг Електронного кабінету ЦБІ надається після авторизації – кнопка «Вхід» на головний сторінці Електронного кабінету.