Фото без описуУ нашій громаді триває робота над впровадженням заходів із формування територіальної оборони. Йдеться про батальйон, який зараз знаходяться на стадії укомплектування в селі Сиберіж.

Вчора, 16 лютого 2022 року, відбулась зустріч голови Чернігівської РДА Олександра Селівона, голови районної ради Тетяни Кузнецової-Молодчої, голови Ріпкинської селищної ради Сергія Гаруса та командира військової частини Володимира Бойко на якій обговорили допомогу від місцевої влади.

На сьогоднішній час надано приміщення для дислокації особового складу та розпочато процес по формуванню батальйону територіальної оборони.

 

Довідка:

Згідно з ЗУ «Про основи національного спротиву» війська територіальної оборони це фактично легка піхота, яка може допомагати основним силам ЗСУ охороняти важливі об’єкти або кордон, чергувати на блокпостах або ж протидіяти диверсантам чи іншим незаконним групам на своїй території. Інша функція тероборони — допомога під час надзвичайних ситуацій. Тероборона підпорядковується Командуванню ЗСУ через командувача сил територіальної оборони.

 

Фото без опису