Фото без опису У цей складний для держави час, дуже гостро постає питання оперативного реагування на події пов’язані із наслідками військових дій, рятуванню людських життів, відновленню інфраструктури та умов життєзабезпечення населення.

У зв’язку з цим для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків  надзвичайних ситуацій відповідно до ст. 27 Кодексу цивільного захисту України органи місцевого самоврядування Ріпкинської територіальної громади розглядають питання, щодо створення добровільного формування цивільного захисту.

Добровільне формування цивільного захисту є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт, а саме:

  • поверхневий розбір завалів, розчистка маршрутів руху техніки (за наявності необхідного обладнання і створення безпечних умов);
  • збір інформації про знаходження людей у зоні надзвичайних ситуацій (опитуванні очевидців);
  • евакуація постраждалого населення;
  • виконання заходів із забезпечення постраждалого населення (розгортання тимчасових пунктів проживання, доставка води, продуктів харчування, медикаментів, догляд за хворими та людьми похилого віку);
  • надання допомогти рятувальникам з організації життєдіяльності на період проведення рятувальних робіт;
  • виконання заходів з охорони громадського порядку (огородження небезпечних зон і ділянок, охорона територій ведення аварійних та інших невідкладних робіт, зони надзвичайної ситуації та недопущення сторонніх осіб, тощо).

До складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки.

Страхування здоров’я та життя членів (учасників) добровільних формувань цивільного захисту на період виконання ними допоміжних робіт здійснюються відповідно до законодавства.  

Для того, щоб стати членом добровільного формування цивільного захисту необхідно подати заяву на ім’я селищного голови, за результатами розгляду якої, особа зараховується до складу добровільного формування, про що видається відповідне розпорядження.

За додатковою інформацією звертайтесь до селищної ради (Святомиколаївська, 85), каб.208.

Закликаємо всіх небайдужих приєднатися до нас.

Відбудуємо Україну разом!