Фото без опису29 червня 2022 року  на базі Ріпкинської районної філії Чернігівського ОЦЗ  проведено семінар з роботодавцями за  участю представника Держпраці.

Захід розпочався з виступу заступника директора Ріпкинської районної філії Ткаченко З.В, яка ознайомила присутніх з тенденціями розвитку місцевого ринку праці.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших правових актів у Чернігівській області Залуговський О.А. поінформував працедавців про переваги легальної зайнятості як одне з найважливіших питань, яке перебуває на постійному контролі Головного управління Держпраці в Чернігівській області, а також  наголосив, що підприємства, установи, організації та громадяни - суб’єкти підприємницької діяльності повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків, про правові відносини  за різними формами прийняття на роботу, та закон про надання відпусток.

       В свою чергу провідний фахівець Ріпкинської районної філії Нікешина Л.В. розповіла працедавцям про внесення змін до Постановиа Кабміну №716, яка регулюватиме організацію суспільно корисних робіт в Україні під час війни.

Українці мають долучитися до відбудови України та отримати за це гарантований заробіток, оскільки сьогодні надважливими завданнями для тих, хто в тилу, є відновлення інфраструктури, будівництво захисних споруд, супровід громадян з інвалідністю та багато іншого. У кожній області різновид робіт визначатимуть місцева влада та військово-цивільні адміністрації, але всі вони будуть спрямовуватися на відбудову інфраструктури та економіки країни.

            Також Наказом Мінекономіки від 12.04.2022 № 827-22 оновлено форму звітності 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», яка набуде чинності з 07 липня 2022 р. Відтепер роботодавець, повідомляючи про наявність потреби у кадрах, зазначатиме спосіб укомплектування вакансій - за сприяння Державної служби зайнятості або ж самостійно. Також розширено додаток до форми згаданого звіту, наразі він містить більше інформації про вимоги до кандидата, умови праці, особливості вакансії. Подавати форму № 3-ПН потрібно буде не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії. Розширено способи подання форми звіту:

традиційно - в паперовій (із засвідченням підписом);

в електронній формі (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів).