Фото без описуВ Україні створено сайт під назвою «Прихисток», на якому громадяни можуть подати заявку про пошук тимчасового притулку.

Якщо у вас є приміщення, в якому ви готові прихистити співгромадян - тисніть кнопку «Надати житло».

Якщо ви потребуєте прихистку - тисніть кнопку «Знайти житло».

Для створення оголошення потрібно обрати регіон та населений пункт, залишити номер телефону, а також вказати кількість осіб, яку можна розмістити.

Відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 19.03.2022 року №333 (зі змінами від 29.04.2022 року №490) власникам житла, що безоплатно розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб, здійснюється компенсація для покриття понесених ними  витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

Сума компенсації за кожен людино-день становить 14,77 грн.  Виплати здійснюються виключно в безготівковій формі.

Для отримання компенсації власник житла має звернутися із відповідною заявою до селищної ради та надати відповідний перелік документів:

1) копія паспорта власника житла;

2) копія ідентифікаційного коду;

3) IBAN власника (банківський рахунок для виплати компенсації);

4) документи, що засвідчують право власності на житло (Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та/або інші документи, що відповідно до законодавства підтверджують набуття права власності на нерухоме майно, у тому числі інформація з погосподарських книг);

5) копії довідок, видані на підтвердження внутрішньо переміщеної особи.

Доєднуйтесь та розміщуйте свої оголошення на сайті «Прихисток»!

Наша найбільша сила – в Єдності!