Фото без описуУ зв’язку з розгорнутою військовою агресією з 24 лютого 2022 року російської федерації проти України жителями Ріпкинської громади підіймається питання про необхідність перейменування  вулиць, провулків,  що містять російські або радянські назви та назви яких пов’язані з російсько-радянською історією.

З  метою проведення організаційної роботи щодо визначення переліку таких елементів топоніміки та зібрання ініціативи населення щодо нових назв, рішенням виконавчого комітету селищної ради від 28.07.2022 року № 127 утворено відповідну робочу групу. У старостинських округах селищної ради організацією процедурних заходів та інформуванням громадськості щодо процесу перейменування назв вулиць, провулків покладається на старост.

Запропонований перелік назв вулиць, провулків в смт Ріпки, які підлягають перейменуванню:

вулиця Васильєва

вулиця Гагаріна

вулиця Грициніна

вулиця Комарова

вулиця Короленка

вулиця Лермонтова

вулиця Пирогова

вулиця Попудренка

вулиця Пушкіна

вулиця Суворова

вулиця Чкалова

вулиця 1 Травня

вулиця 8 Березня

вулиця 40 років Перемоги

провул. Васильєва

провул. Короленка

провул. Лермонтова

провул. Чкалова

Пропозиції щодо нових назв просимо подавати в письмовій формі, в яких зазначати діючу назву та запропоновану (запропоновані) автором звернення.

Пропозиції щодо перейменування вулиць, провулків в смт Ріпки приймаються в термін до 01 вересня 2022 року у формі паперових та/або електронних листів.

Поштова адреса: вул. Святомиколаївська, 85, смт Ріпки, Чернігівський район, Чернігівська область, 15000.

Електронна адреса: r.s-rada@.ukr.net.

Після опрацювання та узагальнення робочою групою  зібраних ініціатив, рішення про зміну назв вулиць, провулків буде прийматися сесію селищною ради.