Фото без описуНезважаючи на те, що в країні війна - шахраї не гребують заробітком. Почастішали випадки афер, пов’язаних з виплатами з міжнародних організацій та фондів. Схема проста - людині приходить смс з шахрайським посиланням - громадянин, в надії отримати грошову допомогу переходить по ньому. Далі йому телефонує представник банку та просить підтвердити операцію. Звісно, людина, яка щодня не стикається з подібними процедурами підтверджує дану транзакцію, і всі кошти, які зберігались на рахунку,– переходять шахраям. Тому поліція закликає: перевіряйте інформацію, щодо надходжень особисто, зателефонувавши до свого банку, або ж завітайте до відділення. Фахівець обов’язково повідомить вам - чи нараховано вам переказ та допоможе вивести кошти на картку. Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Ще одним джерелом заробітку для людей, схильних до легкої наживи, стають військові. Непорядні продавці пропонують захисникам купити авто, як варіант - із-за кордону. Та просять завдаток. Звісно в підсумку немає ні грошей, ні авто. Поліція попереджає: за будь-яку покупку сплачуйте по факту отримання товару або ж оформлюйте накладений платіж. Це збереже ваші фінанси та спокій. 
Якщо ви все ж таки стали жервою аферистів – телефонуйте на лінію «102», або ж звертайтесь до відділення подіції з письмовою заявою.

Фото без опису

Фото без опису