Фото без описуУповноважені особи Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області проводитимуть вибіркові перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

За результатами проведення таких перевірок вирішуватиметься питання щодо продовження чи припинення відповідних соціальних виплат.

Так, у разі підтвердження проживання людини такі виплати вона отримуватиме і надалі.

У випадках, коли під час перевірки отримувач допомоги відсутній удома, йому необхідно упродовж 10 календарних днів з’явитися до органів соціального захисту населення за місцем перебування на обліку та підтвердити своє місце проживання. У протилежному випадку орган соціального захисту приймає рішення про припинення допомоги з наступного місяця.

Поновлюється виплата щомісячної державної допомоги ВПО, коли особа, яка має право на таку виплату, стає на облік за місцем фактичного проживання.

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року № 1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» на територіальні підрозділи Національної соціальної сервісної служби України покладені функції щодо здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання допомоги на проживання осіб зазначеної категорії.

За повідомленням Головного управління
Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській обл