Фото без описуВсі ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли настане Новорічне свято.

В будинках та квартирах, на підприємствах та в закладах, а також на об'єктах з масовим перебуванням людей, на яких планується проведення заходів по святкуванню Новорічних та Різдвяних свят, засяють яскравими вогнями новорічні ялинки. Але, щоб проведення цих свят не перетворились у трагедію, необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки. Тому нагадаємо основні вимоги цих правил.

Ялинка повинна мати стійку основу. Її не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації. Ілюмінація має виконуватися з дотриманням правил  улаштування електроустановок: потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт, електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами, підключення гірлянд до мережі належить виконувати тільки з допомогою штепсельних з'єднань. При виявлені несправності в ілюмінації (нагрівання проводів, блимання лампочок, іскріння тощо) її слід терміново вимкнути.

Не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів (вати, паперу, марлі і т.п.).

Основні вимоги пожежної безпеки при влаштуванні новорічної ялинки та проведенні святкових заходів нескладні і головне - не вимагають особливих матеріальних витрат. Тож щоб у ці святкові дні до Ваших будинків не "завітав вогняний півень", щоб не трапилася пожежа, необхідно суворо дотримуватись цих правил.

До речі, у зв'язку з воєнним станом в Україні заборонено продаж будь-яких піротехнічних виробів. Особи, які будуть здійснювати продаж цих виробів нелегально будуть притягатися до адміністративної відповідальності, а піротехнічні вироби будуть конфісковані. 

Гарних Вам Новорічних і Різдвяних свят!

 

Начальник Чернігівського РУ ГУ ДСНС України

у Чернігівській області                                                        

Ігор Довгопол