Фото без описуНа минулому тижні делегація від чотирьох громад Чернігівщини – Ріпкинської, Сновської, Городнянської та Добрянської перебували з робочим візитом у Польщі.

8 березня у місті Ясло очільниками та представниками чотирьох громад було підписано три меморандуми та договір про співпрацю з польськими громадами – гмінами Тарновець,  Сколишин, Бжиська та Дембовець (всі вони належать до Асоціації гмін басейну річки Віслока).

Селищний голова Сергій Гарус підписав Меморандум з Марчіном Болеком, який є войтом гміни Дембовець Підкарпатського воєводства.

Між громадами та гмінами було домовлено про подальшу співпрацю в освіті, медицині, охороні навколишнього середовища, енергетиці, спорті. Також – обмінюватися досвідом у сферах громадської безпеки та оборони, соціальної допомоги, підтримувати діяльності з надання допомоги постраждалим від війни та гуманітарної кризи. Серед пріоритетів – сприяння розвитку сільськогосподарського та промислового сектору, малого та середнього бізнесу, взаємне міжнародне просування місцевого бізнесу.

Польські колеги подарувати п`ятнадцять професійних бензопил. Їхня передача стала частиною зустрічі в місті Ясло.

Сподіваємось, що нові зв'язки розширать наші можливості та пришвидшать відновлення наших територій.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису