Фото без описуПродовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки уряду Німеччини розпочинає програму підтримки здоров'я сільськогосподарських тварин, яких утримують малі сільські домогосподарства.

Допомогу можуть отримати родини, що мешкають у сільській місцевості та утримують птицю або до 5 голів іншої худоби, та дрібні фермери, що утримують до 50 свиней, 30 корів молочних порід чи 30 кіз.

Отримати вищезазначену допомогу можуть такі категорії домогосподарств, які відповідають одній або декільком з наведених нижче умовам:

- Сільські фермерські господарства, які постраждали від конфлікту та не мають іншого постійного джерела доходу, щоб досягти мінімального рівня виїзду.

-Сільські фермерські господарства, очолювані одноосібними батьками, з дитиною (дітьми) віком до 18 років.

-Сільські фермерські господарства з дітьми віком до 18 років 3+.

-Сільські фермерські господарства з вагітними та/або годуючими матерями та дітьми віком до одного року.

-Сільські фермерські господарства з серйозними/хронічними захворюваннями/інвалідністю.

-Сільські фермерські господарства з людьми похилого віку (>65).

-Сільське фермерське господарство з усиновленими дітьми віком до 18 років 2+.

-Сільські фермерські господарства, які забезпечують продуктами харчування колективні центри ВПО.

-Сільські фермерські господарства, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

-Сільські фермерські господарства, які повернулися з початку війни та не можуть задовольнити базові потреби, або відповідають будь-якому з вищезазначених критеріїв вразливості.

Кожна відібрана для участі у програмі родина отримає ваучер на суму 5 180 грн для придбання ветеринарних препаратів: антибіотиків, вітамінів, протипаразитарних та антисептичних засобів – у попередньо відібраних постачальників.

Надання ваучерної допомоги дозволить домогосподарствам та дрібним фермерам задовольнити нагальні потреби в продуктах для здоров'я тварин, придбати додаткові ветеринарні препарати для покращення виробничого потенціалу. Хочемо зазначити, що програма ваучерів ФАО відповідає державним і гуманітарним стандартам та надає гнучку підтримку для покриття збитків.

Відібраним родинам будуть надіслані смс-повідомлення щодо подальших кроків участі у програмі.

Як зареєструватися для участі у програмі?

Для участі у вказаній програмі жителі селища Ріпки, які відповідають вище зазначеним критеріям, можуть звернутись до відділу земельних відносин та екологічних питань Ріпкинської селищної ради, каб.111 з 8.00 до 17.00.

Жителі старостинських округів можуть звертатись до старостатів.

При собі необхідно мати: паспорт, мобільний телефон, паспорт на ВРХ, кіз, свиней.

Заявки приймаються до 18 квітня 2024 року.