Економимо електроенергію!

Економимо електроенергію!

З метою зниження навантаження на електричнi мережi в територiальних громадах Чернiгiвськоi областi, просимо мешканцiв багатоквартирних будинкiв та приватних домогосподарств Ріпкинської громади економно споживати електричну енергiю, дотримуючись певних рекомендацiй, а саме:

Відбудеться особистий прийом громадян 

Відбудеться особистий прийом громадян 

9 листопада 2022 року о 14.00 год. в залі засідань Ріпкинської селищної ради (смт Ріпки, вул. Святомиколаївська, 85) відбудеться прийом громадян радником голови Чернігівської обласної військової адміністрації Авраамом Алієвим.

В Україні діє державна інформаційна платформа "Діти війни"

В Україні діє державна інформаційна платформа "Діти війни"

“Діти війни” - це державний портал розшуку дітей, який публікує актуальну інформацію про постраждалих та приймає звернення із запитом розшуку дитини або інформацією про її місцеперебування. Усі запити, зібрані на сайті childrenofwar.gov.ua, негайно опрацьовують Національна поліція України, Офіс Генерального прокурора та Національне інформаційне бюро. «Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації», - Дарія Герасимчук, Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка порталу «Діти війни». Дана платформа була створена Міністерством реінтеграції разом з Національним інформаційним бюро за дорученням Офісу Президента України.

Під час воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів

Під час воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів

Таку норму передбачає Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці», який набув чинності 29 жовтня поточного року.

Поліція застерігає громадян від шахрайських схем з «грошовими виплатами»

Поліція застерігає громадян від шахрайських схем з «грошовими виплатами»

Незважаючи на те, що в країні війна - шахраї не гребують заробітком. Почастішали випадки афер, пов’язаних з виплатами з міжнародних організацій та фондів. Схема проста - людині приходить смс з шахрайським посиланням - громадянин, в надії отримати грошову допомогу переходить по ньому. Далі йому телефонує представник банку та просить підтвердити операцію. Звісно, людина, яка щодня не стикається з подібними процедурами підтверджує дану транзакцію, і всі кошти, які зберігались на рахунку,– переходять шахраям. Тому поліція закликає: перевіряйте інформацію, щодо надходжень особисто, зателефонувавши до свого банку, або ж завітайте до відділення. Фахівець обов’язково повідомить вам - чи нараховано вам переказ та допоможе вивести кошти на картку. Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Профілактичні заходи щодо дотримання правил пожежної безпеки

Профілактичні заходи щодо дотримання правил пожежної безпеки

З метою соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, застосування ефективних норм із соціальної підтримки багатодітних сімей, профілактики правопорушень, запобігання дитячій бездоглядності, безпритульності серед осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку, попередження нещасних випадків серед дітей, виявлення та попередження фактів домашнього насильства, невиконання батьками або особами, які їх заміняють, обов'язків щодо виховання дітей на території Ріпкинської територіальної громади комісією у складі: начальника служби у справах дітей Ріпкинської селищної ради, директора та ФСР КЗ «ЦНСП» Ріпкинської селищної ради, інспектора ДСНС та ст. інспектора СЮП ВП ЧРУП ГУНП в Чернігівській області, 02.11.2022 року було проведено профілактичний безпековий захід по сім'ях, які опинилися у складних життєвих обставинах та сім'ях, батькам, яких були повернуті діти з інтернатних закладів після 24.02.2022 року.

Ріпкинська лікарня отримала нове медичне обладнання

Ріпкинська лікарня отримала нове медичне обладнання

«Фонд Mіжнародної Солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською комісією закуповує і доставляє гуманітарну допомогу для територіальних громад та органів місцевого самоврядування, які є жертвами російської агресії проти України та допомагають внутрішньо переміщеним особам.   

БО "Право на захист" прийматиме заявки на оформлення допомоги від ГУВКБ ООН

БО "Право на захист" прийматиме заявки на оформлення допомоги від ГУВКБ ООН

09 та 10 листопада  2022 року з 9.30 до 16.30 в приміщенні Ріпкинської бібліотеки (адреса: смт Ріпки, вул. Любецька, буд. 1а) реєстратори Благодійного фонду "Право на захист" будуть приймати заявки від мешканців Ріпкинської громади на отримання грошової допомоги від УВКБ ООН. А саме, 2220 грн на особу на місяць протягом 6-х місяців!