Фото без описуДля кожного з нас День матері одне з найбільш зворушливих свят.

З раннього дитинства і до останніх днів ми несемо в душі єдиний і неповторний образ своєї мами, яка завжди все зрозуміє, простить, підтримає, пожаліє і буде самовіддано любити не зважаючи ні на що.

 У багатьох країнах світу відзначають День матері. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня. В 2021 році День матері в Україні припадає на 9 травня.

Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.

Вітаємо всіх мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

 

З нагоди Дня матері відділом соціальних служб КЗ «Центр надання соціальних послуг» Ріпкинської селищної ради було організовано та проведено вітальні акції для вагітних жінок, породіль, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах  та сімей переселенців (внутрішньо переміщених осіб).

В сім’ї  даної категорії, які проживають на території Ріпкинської територіальної громади з приємною місією завітали Андрій Булда, директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» Ріпкинської селищної ради,  Леся Сидоренко, начальник відділу соціальних служб  КЗ «Центр надання соціальних послуг» та Галина Антонік, фахівець із соціальної роботи відділу соціальних служб. Матері отримали набори засобів гігієни та буклети з питань формування відповідального батьківства. 

Цікаві факти для вас: Кожні три секунди у світі народжується нова людина.     Сьогодні найбільш високий рівень народжуваності в Нігерії, де жінка народжує в середньому до восьми дітей. Найнижчий рівень в Сінгапурі, тут десять жінок народжують приблизно всього вісім дітей.  Група крові дитини або відповідає групі одного з батьків, або є сумою їх груп. Тому трапляються випадки, коли у матері з другою групою крові та батька з першою, народжується дитина, яка має третю групу крові. Плач новонародженої дитини, на відміну від будь-якого іншого звуку, викликає емоційний відгук у людському мозку. Немовлята мають в три рази більше смакових рецепторів, ніж дорослі.. Діти починають розуміти мову до того, як самі починають говорити. З 1838 і до 1960 року понад половини всіх фотографій були фото немовлят.
Ваша дитина, ймовірно, не буде пам'ятати нічого, що з нею відбувалось до трьох років. Згідно досліджень, діти можуть пам'ятати події, які з ними трапились навіть у віці одного року, але під час зростання вони переважно повністю втрачають спогади про свої наймолодші роки. Однак дорослі зобов'язані докласти всі можливі зусилля, щоб у дітей було справді щасливе дитинство.

Відділ соціальних служб КЗ «Центр надання соціальних послуг»  Ріпкинської селищної ради щиро вітає жінок Ріпкинської  територіальної громади з Днем Матері. Нехай ваші діти завжди будуть щасливими.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Леся Сидоренко, начальник відділу соціальних  

служб КЗ «Центр надання соціальних послуг»

Ріпкинської селищної ради