Після набрання чинності постанови КМУ № 331 від 20.03.2022 року «Про затвердження «Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні».

Право на компенсацію має роботодавець за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи, яка після введення Указу Президента України від 24.02.2022р. №64 «Про введення воєнного стану в Україні», перемістилась з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться дії та яка визначена в переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку в відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми «єПідтримка», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6.03.2022р. №204, та отримала довідку внутрішньо переміщеної особи. 

Компенсація витрат надається роботодавцю, крім роботодавців, які є бюджетними установами, фондами загальнообовязкового державного соціального страхування, за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору(контракту), гіг-контракту.

Вимоги до роботодавця

Роботодавець має бути на обліку як платник єдиного внеску на загально-обов’язкове державне соціальне страхування;

Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годину) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;

Роботодавцем має бути подана в установленому законодавством порядку податкова звітність за IV квартал 2021 або річна звітність за 2021 рік.

Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Загальна тривалість надання компенсації не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Ріпкинської районної філії за адресою: смт. Ріпки вул. Попудренко, 8 тел.(04641)21523 та (04641)21569.