Фото без описуУ цей складний для держави час дуже гостро постає питання оперативного реагування на виклики пов’язані із наслідками військових дій, рятуванню людських життів, відновленню інфраструктури та умов життєзабезпечення населення. Для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Ріпкинською територіальною громадою оголошується набір до добровільного формування цивільного захисту.

Добровільні формування цивільного захисту будуть  утворюються за рішенням виконавчого комітету Ріпкинської селищної ради для виконання допоміжних робіт та запобіганню виникненню або ліквідації надзвичайних ситуацій:

- поверхневий розбір завалів, розчистка маршрутів руху техніки (за наявності необхідного обладнання і створення безпечних умов);

- збір інформації про знаходження людей у зоні надзвичайних ситуацій (опитуванні очевидців);

- евакуація постраждалого населення;

- виконання заходів із забезпечення постраждалого населення (розгортання тимчасових пунктів проживання, доставка води, продуктів харчування, медикаментів, догляд за хворими та людьми похилого віку);

- надання допомогти рятувальникам з організації життєдіяльності на період проведення рятувальних робіт;

- виконання заходів з охорони громадського порядку (огородження небезпечних зон і ділянок, охорона територій ведення аварійних та інших невідкладних робіт, зони надзвичайної ситуації та недопущення сторонніх осіб, тощо).

До складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду.

Особа яка виявила бажання стати членом добровільного формування, подає заяву на ім’я селищного голови, за результатами розгляду якої, особа зараховується до складу добровільного формування, про що видається відповідне розпорядження.

Добровільне формування цивільного захисту очолює начальник, який призначається і звільняється селищним головою.

Начальник здійснює керівництво добровільним формуванням цивільного захисту та несе персональну відповідальність за виконання покладених на нього функцій.

Добровільні формування цивільного захисту мають право:

- на отримання від місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та аварійно-рятувальних служб, що працюють у зоні надзвичайної ситуації, інформації, необхідної для проведення заходів і робіт із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

- на безперешкодний доступ на об’єкти суб’єктів господарювання і їх територію для виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

- вимагати додержання заходів безпеки від усіх осіб, які перебувають у зоні надзвичайної ситуації.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Ріпкинської селищної ради за адресою: Чернігівська область, Чернігівський район, смт Ріпки, вул. Святомиколаївська, 85, каб.№208 або зателефонувавши за номером (04641) 2-17-86.