Фото без опису

Це перший у місті приватний заклад з надання первинної медичної допомоги і тут дбають, аби вона була кваліфікованою та своєчасною. Центру вже майже рік (відкрився у грудні 2023 р.), у  штаті 5 працівників – 4 лікарів (2 сімейні, педіатр, терапевт) та 1 медсестра. Це – професіонали, яких знають, яким довіряють і за якими йдуть люди. Про це красномовно свідчить кількість заключених з ними декларацій – на сьогодні вже більше 4-х тисяч.

 Аби втілити цю бізнес-ідею у життя, його директорка Натела Межуєва, окрім власних коштів, скористалася програмою «Власна справа» урядового проєкту єРобота. Грантові кошти, а це 250 тис. грн, спрямувала на закупівлю меблів та обладнання. За умовами програми, взяла на роботу 2-х працівників. Власне, сплатою податків і зборів за працевлаштованих відбувається повернення коштів державі.

Медицина – це та сфера діяльності, де Натела Олександрівна прагнула реалізуватись. За плечима – понад 20 років медсестринського стажу, останнє місце роботи – в дитячому притулку «Надія». Також жінка має вищу освіту – у 2007 році закінчила Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «менеджмент організацій» та здобула кваліфікацію  менеджера медицини та фармації.

Здійснити задум допомагає чоловік, який завжди поруч. Він – один з лікарів новоствореного Центру. Перевагою свого закладу подружжя вважає надання висококваліфікованої медичної допомоги представникам усіх вікових груп населення – від новонароджених до людей похилого віку, дбайливе, уважне ставлення до кожного. Відповідно до Договору з НСЗУ всі задекларовані пацієнти абсолютно безкоштовно отримують повний пакет послуг, що гарантує держава на первинній ланці надання медичної допомоги. А це й консультації, діагностика, лікування, профілактика захворювань, за необхідності направлення до вузькопрофільних спеціалістів, на госпіталізацію, участь у Державній програмі «Доступні ліки» тощо.

У Центрі сімейної медицини чимало уваги надається й профілактиці інфекційних хвороб: з дорослим населенням та батьками маленьких пацієнтів проводяться бесіди щодо важливості щеплень. Усі вакцини отримуються з Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, отож є сертифікованими та безкоштовними.

І ще немало важлива  деталь для тих, хто обрав для себе Центр сімейної медицини «Здорова родина». Тут все по-сучасному: ошатне приміщення без черг, бо прийом здійснюється по запису; є дитяча кімната з  яскравими, розвиваючими іграшками, телевізором, безкоштовним доступом до інтернету; у цій же будівлі знаходиться укриття, яким можна безперешкодно скористатися у  разі небезпеки. Також в «Здоровій родині» завжди є світло – джерело безперебійного живлення забезпечує заклад електроенергією 24/7, отож тут немає проблем зі зберіганням ліків та вакцин, з доступом до електронної системи охорони здоров’я. Та головне, що пріоритетом у роботі Центру є здоров’я всіх і кожного, бо здорова родина – це здорова країна. Такий девіз подружжя Межуєвих та запорука успіху справи їхнього життя.

  • Докладно про програму «Власна справа» https://www.dcz.gov.ua/people/micro
  • Щоб дізнатися більше про можливості для розвитку бізнесу, звертайтеся до регіонального офісу «Зроблено в Україні», який діє на базі Чернігівського обласного центру зайнятості (м.Чернігів, вул.Коцюбинського,40).

                                              

                                                Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості