Фото без опису

Щоб дізнатися, як працює бізнес в умовах війни, які потреби має і як служба зайнятості може допомогти роботодавцям не лише «триматися на плаву», а й розвиватися, директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник відвідала низку підприємств.

Зокрема, на території Ріпкинської громади відбулася зустріч з керівництвом ТОВ «Україна» - це сільськогосподарське підприємство, яке має молочну ферму та обробляє землі громади, вирощуючи на них зернові. Також очільниця обласного центру зайнятості побувала в Ріпкинському сільському споживчому товаристві. Його спеціалізація - роздрібна торгівля продуктами харчування в магазинах, що розташовані в сільській місцевості, та виготовлення хлібобулочних виробів, які продаються у власних та сільських магазинах та постачаються в місцеві заклади освіти.

У Городні Людмила Ключник відвідала Філію «Городнянське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», яке спеціалізується на веденні лісового господарства, охороні, захисті, раціональному використанні та відтворенні лісів.

Під час зустрічей з роботодавцями йшлося, зокрема, про послуги служби зайнятості: підбір кадрів, професійне навчання безробітних під конкретні робочі місця; підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання; задоволення потреб у тимчасових робітниках для виконання певних видів робіт.

Людмила Ключник запропонувала роботодавцям скористатися фінансовою підтримкою служби зайнятості. Зокрема, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

Крім того, в обох громадах очільниця обласного центру зайнятості побувала на об’єктах проведення суспільно корисних робіт. Там наразі безробітні плетуть маскувальні сітки та заготовляють дрова для потреб військових. З’ясувалося, що ці види робіт будуть актуальними й надалі, а отже співпраця служби зайнятості з цими організаціями триватиме.

Чернігівський обласний центр зайнятості

Фото без опису