Фінансова допомога ветеранам та членам їх сімей

Відповідно до Положення про Міністерство у справах ветеранів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1175 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 травня 2022 р. № 605) одним із основних завдань Мінветеранів є формування і реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності (далі – ветерани), членів сімей таких осіб і членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (далі – члени сімей ветеранів), зокрема, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Дії споживача у разі виявлення завищення цін

Відповідно до пункту 69.27 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового Кодексу України, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи здійснюють державний контроль (нагляд) та спостереження у сфері ціноутворення відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Правова підтримка співробітників переміщених закладів вищої освіти та наукових установ України, які постраждали внаслідок агресії російської федерації

Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України у коаліції з ГО «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб» та Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення на базі Ресурсного Центру соціально-правової та професійної підтримки співробітників переміщених ЗВО/наукових установ, створеного за підтримки офісу Ради Європи в Україні  реалізують програмну ініціативу «Правова підтримка співробітників переміщених закладів вищої освіти та наукових установ України, які постраждали внаслідок агресії російської федерації».

Держпраці запускає нову інформаційну кампанію «Україна працює!»

Економіка України має працювати – для підтримки армії та наближення нашої перемоги. Щоб розширити консультаційну підтримку працівників і роботодавців у важкий період воєнних дій, Держпраці запускає нову інформаційну кампанію “Україна працює!”. – Як перезапустити бізнес на новому місці? – Які особливості трудових відносин під час воєнного стану? – Які права та гарантії мають мобілізовані працівники? Кожного тижня ми розповідатимемо, де шукати відповіді на ці та інші найактуальніші запитання. Кампанію підтримує Проєкт МОП “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні”, що фінансується ЄС. Слідкуйте за оновленнями! https://dsp.gov.ua/

Новий пенсійний закон: що змінюється для українців

Ще у середині лютого цього року парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства» (№ 2040), який тоді був досить обговорюваним в суспільстві, адже вирішував чимало нагальних пенсійних проблем, як-то індексація пенсій держслужбовців чи достроковий вихід на пенсію людей, що втратили роботу.

Уряд зволікає із внесенням змін до порядку закупівель: не дозволяє громадам безперебійно допомагати військовим

З першого дня вторгнення російських військ до України громади роблять усе можливе для підтримки ЗСУ, СБУ, ДСНС, ТРО та інших структур і надають їм різноманітну допомогу.

Оголошується набір до добровільного формування цивільного захисту Ріпкинської територіальної громади

 У цей складний для держави час, дуже гостро постає питання оперативного реагування на події пов’язані із наслідками військових дій, рятуванню людських життів, відновленню інфраструктури та умов життєзабезпечення населення.